fbpx

Velkommen til Glittersjå

Tett på dyr og natur
Se vårt dagsprogramLes mer om elgene våre

Åpen hver dag kl. 11.00–17.00 fra 20. juni til 30. august 2020

Trygt besøk på Glittersjå Fjellgård

Vi gleder oss til å ta i mot nye og gamle besøkende på Glittersjå Fjellgård i sommer! Coronapandemien gjør at vi nå tilpasser virksomheten slik at det skal være trygt for alle besøkende og ansatte. Vi følger Folkehelseinstituttets anbefalinger og regler. publikumsområdet på Glittersjå er på over 100.000 kvadratmeter og det gir lite trensel for både dyr og mennesker, når alle tar hensyn til hverandre.
Velkommen til åpen gård fra 20.juni kl 11:00 – 17:00

Glittersjå Fjellgård ligger på 760 moh på solsiden av Murudalen, ved foten av Jotunheimen og med en himmelsk utsikt til selveste Glittertind. Gården har 105 da dyrka mark, 360 da furuskog og 140 da med inngjerdet beite. Vi har et stort tun mellom gamle tømmerhus, en nybygget stall, håndlaftet gjestehus og bryggerhus med kafeteria og vedfyrt bakerovn. Rundt husene vrimler det av frittgående dyr, hovedsakelig av gamle norske husdyreraser. I tillegg har vi Shetlandsponnier og våre «eventyrlige» andalusiske hester, som vi selv har hentet i Spania og driver avl med. Det er mye tumleplass og aktiviteter for både barn og voksne rundt gården.

Vi er spesielt stolte av elgene våre. De lever i et inngjerdet område på ca. 50 dekar, hvor de beiter på økologisk grassmark og i skogen er det mye småfuru, litt selje, blåbær- og tyttebærlyng. Men hver dag, hele året, henter vi et stort lass med friske rogn- og seljekvister. Dette er elgens favorittmat.

Mye å oppleve på Glittersjå

Til Glittersjå Fjellgård er du velkommen til å ta del i og oppleve ulike aktiviteter. Her er noe av det du kan oppleve hos oss:

 

  • Runderidning: Vi har fire søte shethlandsponnier som alle barn kan få ri på.
  • ElgbesøkVi går inn i elggården og hilser på og mater elgene hver dag kl. 14.00.
  • Kjøring med hest og vognChico og Truls kjører både store og små med vogn og slede.
  • Besøk i Bjørneskogen: Fantastiske skulpturer i furu på rot, skåret ut av en verdensmester på motorsag!
  • HareskogenVi har sluppet løs ville harer på et inngjerdet området, som vi kaller «hareskogen». Hvor mange klarer du å telle?
  • Omvisning og mating av alle dyreneVi tar dere med en rundtur med mat og fortellinger om alle dyrene på gården.
  • Åpen kafè med hjemmebakst
  • Fjellturer: Fra gården kan vi anbefale mange flotte fjellturer hele året.

Velkommen til oss!

Hege Thorson Nordskar og Helge Nordskar fant denne fraflyttede fjellgården i 2006. De brøt opp fra et trygt og veletablert familieliv i Lommedalen og startet med restaurering og utbygging av gården. Siden 2011 har stadig flere besøkende strømmet til for å oppleve atmosfæren, dyrelivet på tunet og høre historien om Hege og Helge.

Spise og drikke på Glittersjå

Hjemmebakt og ferskt
les mer om glittersjå gårdskafé

Glittersjå fjellgård

Tett på dyr og natur